Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Mixed media textil − del1

21st September 2017 @ 6:00 pm - 9:00 pm

farga-mixed-media-textil

This event will be in Swedish.

Med fokus på att experimentera och utforska, skapar vi tillsammans i en tillåtande miljö.

Vill du komma igång med ditt skapande och utveckla din kreativitet? Vid tre tillfällen utforskar vi olika metoder och tekniker för att skapa effektfulla visuella verk med textil. Under lekfulla och tillåtande former utforskar vi olika medier och tekniker. Den kreativa processen ser olika ut för alla och du kan jobba med ett större projekt eller många små, beroende på var din kreativitet tar dig.

Målgrupp

Kursen är för dig som är intresserad av att utveckla din kreativitet och som vill skapa med händerna. Den passar både nybörjare som vill komma igång men också mer ergfarna som vill få nya intryck eller jobba vidare med sin kreativitet.

Mål

Målet med kursen är ha fått prova på flera lika textila tekniker. Du har fått släppa loss din kreativitet och kommit igång att göra. Du har fått en bas med kunskap om olika tekniker och egna materialprover som du enkelt kan fortsätta arbeta med hemma.

Tillfälle 1: Färga

Vi testar på hur du enkelt kan få effektfulla infärgningar av komponenter du har i ditt hem som till exempel växtfärgning med lök, gurkmeja, kaffe, te och rost. Vi målar, droppar, stänker och bleker tyget.

Nästa kurstillfälle provar vi på textilt collage och sista gången monterar vi vårt tyg. Kanske blir det en ask, en tavla eller en väska?

Anmäl dig idag

Läs mer och anmäl dig på Folkuniversitetets webb

Det är tre kurstillfällen: 21, 28 september och 5 oktober. Du anmäler dig till alla tre datumen via länken ovan.

Är du sugen på mer mixed media? Missa inte vår kurs Mixed media papper i november.

Organiser

The Craft Lab
Email:
Thecraftlabstockholm@gmail.com

Venue

Folkuniversitetet
Kungstensgatan 45
Stockholm,
+ Google Map